Συγκλονίζουν οι Έλληνες πιλότοι που έζησαν τον εφιάλτη στην Καμπούλ

Συγκλονίζουν οι περιγραφές των δύο Ελλήνων πιλότων για τη στιγμή της απόλυτης φρίκης που έζησαν κατά την επίθεση των Ταλιμπάν  σε ξενοδοχείο της Καμπούλ.

Οι δύο πιλότοι σώθηκαν πραγματικά από θαύμα.

Ο Μιχάλης Πουλικάκος ενώ κάθε φορά που πηγαίνει στην Καμπούλ μένει στον 5ο όροφο του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, αυτήν τη φορά έμεινε στον 4ο. Οι ένοικοι του 5ου ορόφου έπεσαν όλοι τους νεκροί από τα πυρά των εισβολέων.

«Κατά τις οκτώ μπήκαν από την κεντρική είσοδο της κουζίνας οι ένοπλοι, εξουδετέρωσαν τους φρουρούς του ξενοδοχείου και σκότωσαν δέκα άτομα Τρέξαμε στα δωμάτιά μας, μας κυνήγησαν και μας πυροβολούσαν στα δωμάτιά μας»,

Ο Βασίλης Βασιλείου, από την πλευρά του, βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου την ώρα της επίθεσης.

«Είχα ανέβει στο δωμάτιο, έκλεισα τα φώτα, είδα από το μπαλκόνι ότι η φρουρά άρχισε να τρέχει, άκουσα θορύβους. Ξεκίνησαν από το διπλανό δωμάτιο, σπάζοντας την πόρτα με βαρύ αντικείμενο και μετά ήρθαν στη δική μου πόρτα, σήκωσα το στρώμα, το έβαλα στην πόρτα, πέταξα τα σεντόνια, άνοιξα την μπαλκονόπορτα, για να φαίνεται ότι έχω φύγει και μπήκα κάτω από το κρεβάτι», περιγράφει.

«Τους είδα, ήταν και ο αρχηγός, πήγε στο μπαλκόνι, άρχισε να πυροβολά, ένας άλλος σήκωσε το διπλανό κρεβάτι», είπε λέγοντας ότι οι φώναζαν συνέχεια το όνομα του αρχηγού τους.

Στη συνέχεια, «φύγανε, ο ένας έμεινε για ώρα στο διπλανό δωμάτιο και οι πυροβολισμοί από το διπλανό δωμάτιο έρχονταν και στο δικό μου», λέει ο Β. Βασιλείου.

Τέλος, ο κ. Βασιλείου έκανε λόγο για «κωλυσιεργία» των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και του Αφγανιστάν, που δεν έκαναν καμία προσπάθεια να μπουν στο ξενοδοχείο την ώρα της επίθεσης.

 

 

SHARE