Στ. Θεοδωράκης: Ο Α. Τσίπρας μου είπε ότι ήταν λάθος η επιλογή της Ζ. Κωνσταντοπούλου

ton-niko-alivizato-proteinei-os-epomeno-proedro-o-stayros-theodorakis«Το πρόβλημα της Βουλής είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκης, στη τηλεοπτική εκπομπή του MEGA Online, και αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι ήταν λάθος τελικά η επιλογή της ως προέδρου της Ελληνικής Βουλής.

Ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε οτι η κα. Κωνσταντοπούλου σαμποτάρει την κυβέρνηση, έχοντας προσωπική ατζέντα.«’Εχει δική της πολιτική για τη διαπραγμάτευση και το χρέος και τις γερμανικές επανορθώσεις», ανέφερε.

«’Επρεπε να διαψεύσει αμέσως και πλήρως το δημοσίευμα των New York Times ο Γιάνης Βαρουφάκης», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού για τον υπουργό Οικονομικών γιατί, όπως είπε, κάνει ζημιά στον κ. Τσίπρα που πηγαίνει να συναντήσει τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνχελα Μέρκελ και τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες.

Για το κυβερνητικό έργο ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι οι υπουργοί ακολουθούν την ατζέντα των συνιστωσών και τόνισε ότι στηρίζει την κυβέρνηση στην κρίσιμη φάση που περνάει η χώρα. «Λέμε, Φέρε τη συμφωνία – αν είναι ευρωπαϊκή, θα την ψηφίσουμε. Μετά πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση – να κάνει ο κ. Τσίπρας μια κυβέρνηση ωριμότητας».

Η έκφραση της τωρινής κυβέρνησης είναι συντηρητική, δίνουμε χρόνο στον κ. Τσίπρα να καταλάβει τις λάθος επιλογές του και μετά θα πρέπει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση με μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Για το ασφαλιστικό, ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ της θέσπισης ανώτατου πλαφόν στις συντάξεις και υπέρ του να μην μειωθούν οι κατωτατες συντάξεις ενω στις επικουρικές ζήτησε να καλύπτονται από τίς εισφορές των εργαζομένων και όχι από τον προϋπολογισμό.

SHARE