Στις 29 Ιουλίου η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου

Αρνητική απάντηση έλαβε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός ‘Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος ζήτησε να απολογηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου, αντί στις 29 Ιουλίου.

Το δικαστήριο όρισε ως ημέρα έναρξης των απολογιών των κατηγορουμένων στην υπόθεση του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος» από εξοπλιστικά προγράμματα την Δευτέρα 29 Ιουλίου, οπότε και ορίστηκε να ξεκινήσει η απολογία του βασικού κατηγορούμενου ‘Ακη Τσοχατζόπουλου.

Οι συνήγοροι, ωστόσο, του πρώην υπουργού σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους είπαν ότι το αν θα προσέλθει σε απολογία ή όχι την ορισμένη ημέρα ο εντολέας τους «είναι ανοικτό θέμα» Οι δικαστές αρνήθηκαν το χρόνο που ζήτησε ο πρώην υπουργός, καθώς έκριναν ότι το διάστημα που μεσολαβεί από την Πέμπτη 25 Ιουλίου που αναμένεται να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης είναι επαρκές για να προετοιμαστεί ο πρώην υπουργός.

Η απόρριψη του αιτήματος του για την απολογία του, αλλά και η νέα άρνηση του δικαστηρίου στο αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου για κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην υπουργού, ο οποίος ανέφερε ότι το δικαστήριο τήρησε «απόλυτα συνεπή» στάση απέναντι του με την αντίθεση σε όσα ζήτησε.

SHARE