Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ναυτικών ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη στήριξη του στις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι δεν πρέπει να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο «Ανασυγκρότηση υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις».

Νωρίτερα κλιμάκιο του Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τα προεδρεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Κοινή διαπίστωση των συνδικαλιστικών φορέων αποτελεί ότι το σχέδιο νόμου υποβαθμίζει το ρόλο και την αναπτυξιακή δομή των υπηρεσιών του υπουργείου και το πολιτικό προσωπικό, όσο και την επιχειρησιακή συμμετοχή του Λιμενικού Σώματος και του Αρχηγείου του, το οποίο και επί της ουσίας καταργεί.

Ο βουλευτής Θ. Δρίτσας έκανε λόγο για απαράδεκτες διατάξεις, για κατάργηση κατακτημένων εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών, ενώ μίλησε για στρατιωτικοποίηση του υπουργείου και ότι θέτονται σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας των πολιτικών υπαλλήλων.

Επιπλέον υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δεν έχει συνοδευτεί από καμία αιτιολογική έκθεση αλλά και ότι η δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε τον Δεκέμβριο αφορούσε άλλο σχέδιο νόμου και όχι την παρούσα εκδοχή.

SHARE