Στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα της Πύλου ο Α.Σαμαράς [ΦΩΤΟ]

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, όπου βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του, γιορτάζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία, ο κ. Σαμαράς παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

Στο προαύλιο του ναού υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Ο Πρωθυπουργός προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας και παρακολούθησε τη Θεία λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Αμέσως μετά, αντάλλαξε τις καθιερωμένες ευχές με συμπατριώτες του και κατευθύνθηκε στην πλατεία της Πύλου, όπου μαζί με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας και συμπατριώτες του απόλαυσε τον καφέ του με χαλαρή συζήτηση.

Αύριο το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα παραστεί σε εκδήλωση του δήμου Πύλου- Νέστορος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυλίων «Το Ναυαρίνο», στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής στήλης για τον ναυτικό Βελισσάριο Καραβία, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του, στις 23 Φεβρουαρίου 1980, έσωσε 29 ναυτικούς από το δεξαμενόπλοιο IRENES SERENADE, όπου είχε ξεσπάσει πυρκαγιά.

(Οι φωτογραφίες είναι από το best-tv.gr)

SHARE