Στην Εφορία η Ελλάδα αναστενάζει – Μία – μία τις αποδείξεις λιανικής εξετάζουν οι εφοριακοί για τον κωδικό 049

 

Mία – μία απόδειξη λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών που μάζεψαν οι φορολογούμενοι  το 2012 για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο όριο, εξετάζεται από τους εφοριακούς.
Χιλιάδες φορολογουμένοι που έχουν κληθεί εντός προθεσμίας 15 ημερών να προσκομίσουν στις ΔΟΥ για έλεγχο τα δικαιολογητικά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, που υπέβαλαν ηλεκτρονικά, θα πρέπει να επιδεικνύουν στους ελεγκτές όλα τα “χαρτάκια” των αποδείξεων που συγκέντρωσαν, προκειμένου να εξακριβώνεται εάν το ποσό που δήλωσαν στον κωδικό 049 της φορολογικής δήλωσης είναι πραγματικό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε δύο εγκυκλίους που απέστειλε στις εφορίες ο γγ Εσόδων Χάρης Θεοχάρης την 1η και την 7η Αυγούστου, οι αποδείξεις δαπανών θα πρέπει να ελέγχονται δειγματοληπτικά και ανάλογα με τη συνολική εικόνα του φορολογουμένου και ότι σε κάθε δήλωση φορολογουμένου.

Στο μεταξύ με άλλη εγκύκλιο του κ. Θεοχάρη με ημερομηνία 8 Αυγούστου ορίζεται η 16η Σεπτεμβρίου ως καταληκτική προθεσμία για την προσκόμιση των δικαιολογητικών των φορολογικών δηλώσεων στον επανέλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν είτε να προσκομίσουν οι ίδιοι είτε να στείλουν ταχυδρομικά τα δικαιολογητικά στην Εφορία.

SHARE