Πληροφορίες για επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα τον Νοέμβριο – Σε παρέμβαση για το χρέος ελπίζει ο Α. Τσίπρας

obama-tsiprasupd: Για επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα το διήμεριο 14 και 15 Νοεμβρίου, κάνουν λόγο πολλά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο κυβερνητικές πηγές δηλώνουν άγνοια. 

Αν οι πληροφορίες επαληθευτούν, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να αναμένει από τον αμερικανό πρόεδρο να τείνει χείρα βοηθείας προς την Αθήνα για το θέμα του χρέους, καθώς θα ακολουθήσει η συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Στη χρονική αυτή συγκυρία στην οποία τοποθετείται η έλευση του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ορόσημο για την έναρξη της συζήτησης για το χρέος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Νοεμβρίου οι ΗΠΑ εκλέγουν νέο πρόεδρο, οπότε ήδη θα έχει γίνει γνωστό το όνομα του διαδόχου του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σύμφωνα με το enikos.gr, επιβεβαιώνεται έτσι πλήρως το πρωτοσέλιδο της Realnews της περασμένης Κυριακής με τίτλο «Τσίπρας καλεί Ομπάμα για το χρέος».

Όπως μετέδωσε η πολιτική συντάκτρια της Realnews Χριστίνα Κοράη στο κεντρικό δελτίο του Realfm 97.8 ο Μπάρακ Ομπάμα στην ίδια περιοδεία θα  επισκεφτεί και το Βερολίνο όπου θα έχει τετ α τετ με την Άνγκελα Μέρκελ.

 

SHARE