Στην Αθήνα ο Κατάινεν για το νέο επενδυτικό σχέδιο της Ε.Ε

Roesler will mit Finnen ueber die Eurokrise sprechenΟι επενδύσεις στη χώρα μας -δεδομένου ότι αποτελούν θεμελιώδη μοχλό ανάκαμψης- και το νέο επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ, θα αποτελέσουν βασικό θέμα συζήτησης του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιου για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, Γιούρκι Κατάινεν κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με την πολιτική ηγεσία της χώρας καθώς και με οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες, τις δύο μέρες παραμονής του στην Αθήνα.

Σκοπός της επίσκεψής του Φιλανδού αξιωματούχου, ο οποίος θα έχει σειρά συναντήσεων, είναι να προωθήσει το νέο επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ, το οποίο και θα παρουσιάσει σήμερα το μεσημέρι σε ειδική εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Σήμερα ο κ. Κατάινεν θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, με τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας, Κώστα Φωτάκη και με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα τον δεχθεί στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού. Ο κ. Κατάινεν και ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή, το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

SHARE