Στεφάνου: Το χρέος της Κύπρου μπορεί να είναι βιώσιμο

Η πολιτική θέση της κυβέρνησης είναι ότι το χρέος της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορεί να είναι βιώσιμο, έχοντας υπόψην κάποια δεδομένα, και γι’ αυτό υπάρχει επιχειρηματολογία που στηρίζεται σε πολιτικά επιχειρήματα και τεχνοκρατικά ζητήματα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Μιλώντας μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις για το αν το χρέος είναι βιώσιμο, ο Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι γίνονται επαφές σε διάφορα επίπεδα για να αποδείξουμε ότι το χρέος της Κύπρου είναι βιώσιμο και αυτή η συζήτηση θα εξελιχθεί και ολοκληρωθεί, όπως είπε, όταν θα έχουμε το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου της PIMCO, που θα ελεγχθεί από έναν άλλο οίκο – σημείωσε – μετά από τη σχετική συμφωνία της Κεντρικής Τράπεζας με την BlackRock.

Θα ενταθούν οι προσπάθειες σε πολιτικό επίπεδο το επόμενο διάστημα που είναι πολύ σημαντικό για τα τελικά αποτελέσματα. Από την αρχή η θέση της κυβέρνησης που διατυπώθηκε και ενώπιον της Τρόικας, ήταν ότι οι ανάγκες του τραπεζικού συστήματος είναι τέτοιες που επιτρέπει στην Κυπριακή Δημοκρατία να πάρει το δάνειο για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών και να είναι βιώσιμο το δημόσιο χρέος.

SHARE