Στα «δίχτυα» του ΣΔΟΕ πολυτελείς βίλες – Όργιο φοροδιαφυγής

viless Ιλιγγιώδη ποσά κρύβουν από την Εφορία ιδιοκτήτες πολυτελών ακινήτων σε κοσμοπολίτικα νησιά. Το ΣΔΟΕ εντόπισε τουλάχιστον 500 περιπτώσεις επαύλεων με συμφωνημένο ενοίκιο μέχρι και 10.000 ευρώ την ημέρα που έχει παραλειφθεί από τις φετινές δηλώσεις εισοδήματος.

Οι πολυτελείς κατοικίες επιφάνειας έως και 600 τ.μ. ενοικιάζονται σε ξένους και Ελληνες από 300 έως 10.000 ευρώ την ημέρα. «Μιλάμε για εισοδήματα που είναι μαύρα και αφορολόγητα», δηλώνει στέλεχος τ

Οι πολυτελείς κατοικίες επιφάνειας έως και 600 τ.μ. ενοικιάζονται σε ξένους και Ελληνες από 300 έως 10.000 ευρώ την ημέρα. «Μιλάμε για εισοδήματα που είναι “μαύρα” και αφορολόγητα», δηλώνει στέλεχος του ΣΔΟΕ

«Κόλπο γκρόσο» με πολυτελείς βίλες που ενοικιάζονται μέχρι και 10.000 ευρώ την ημέρα, χωρίς να δηλώνεται ούτε ένα ευρώ στην Εφορία, έχει στηθεί στα κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά, με τη φοροδιαφυγή να ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όπως προκύπτει από τα ευρήματα των ελέγχων που διενεργεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Από το Ιούνιο του 2012 που ξεκίνησε η έρευνα έως σήμερα έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 3.000 ενοικιάσεις πολυτελών εξοχικών κατοικιών και έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 500 περιπτώσεις παράνομων εκμισθώσεων, κυρίως από ξένους ιδιοκτήτες.

Πηγή: Έθνος

SHARE