Στήριξη από τον Ομπάμα ζήτησε ο Γ. Βαρουφάκης – Ολιγόλεπτο τετ α τετ στον Λευκό Οίκο

Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Με τον πρόεδρο των ΗΠΑ  Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε για λίγα λεπτά ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένω που επικαλείται ο ΣΚΑΙ,  οι δυο άνδρες συνομίλησαν σε καλό κλίμα για περίπου δώδεκα λεπτά.

Ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε από τη Ουάσιγκτον να συνεχίζει να πιέζει τους Ευρωπαίους για να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα. Ο υπουργός δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε να ευελιξία απ’ όλες τις πλευρές.

«Εγώ τού είπα ότι όλοι πρέπει να δείξουμε ευελιξία. Πρέπει να είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στο στόχο μας και απολύτως ενταγμένοι στην διαδικασία στην οποία συμμετέχουμε με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ. Και οι εξωτερικές δυνάμεις καλό είναι να βοηθήσουν».

«Ο Πρόεδρος σταμάτησε να μας μιλήσει για να μας συμπαρασταθεί, θέλησε να δηλώσει την έμπρακτη και την ψυχολογική του συμπαράσταση στο έργο μας.
Αυτό είναι ξεκάθαρο, δεν ήρθε να μας κουνήσει το δάχτυλο, να μας πει τι να κάνουμε, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

«Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν θα προσυπογράψει στόχους που γνωρίζει ότι η οικονομία της Ελλάδας δεν μπορεί να πετύχει μέσω πολιτικών που οι εταίροι μας δεν θα έπρεπε να θέλουν να επιβάλουν» διεμήνυσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings.

O Tζακ Λιου πρόκειται να συναντηθεί την Παρασκευή με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη εντός της ημέρας.

SHARE