Παραίτηση του Δένδια θα ζητήσει το ΣΥΡΙΖΑ – Πυρά και από τους Δικαστικούς

dendias

 

 

Το ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την παραίτηση του Νίκου Δένδια, όπως γνωστοποίησαν τα στελέχη του, μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτικές εκπομπές.  Την ίδια ώρα Σκληραίνει η σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Δημοσίας Τάξης και των δικαστών.

«Ο Δένδιας είναι ένας από τους μαέστρους αυτής της ακροδεξιάς και εμφυλιοπολεμικής ρητορείας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, αναφορικά με τα τελευταία κρούσματα τρομοκρατίας, τονίζοντας ότι «θα ζητήσουμε την παραίτηση του Δένδια».

Χθες, ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο Mega δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την παραίτηση του κ. Δένδια, καθώς έκανε «ευθεία σύνδεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την τρομοκρατία».

Σε σύγκρουση Δένδιας και Δικαστές – Ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Σκληραίνει η σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Δημοσίας Τάξης και των δικαστών, καθώς συνεχίζονται οι δηλώσεις με αιχμές και από τις δύο πλευρές. Μάλιστα, η κυβερνητική απόφαση για μείωση των μισθών σε δικαστές και εισαγγελείς, έριξε λάδι στη φωτιά και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, κινητοποιήσεις.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους όλων των δικαστικών ενώσεων, στο Μέγαρο Μαξίμου, την ερχόμενη Πέμπτη. Στη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος των δικαστικών ενώσεων, θα συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τον χώρο της Δικαιοσύνης, ανάμεσά τους και το οικονομικό.

Κόντρα στην κόντρα με δηλώσεις και αιχμές
Με αφορμή την απελευθέρωση των δύο ατόμων που είχαν συλληφθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι «χρήσιμο είναι να υπάρξει μια συνολική εικόνα για τον τρόπο που μία μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδος επιλέγει να εθελοτυφλεί, απέναντι στην πρόκληση που συνιστά για το πολίτευμα και τη ζωή των πολιτών η ένοπλη τρομοκρατική δράση».

Επίσης, όταν άγνωστοι πυροβόλησαν το γραφείο του πρωθυπουργού στη λεωφόρο Συγγρού, ο κ. Νίκος Δένδιας, αναφέρθηκε στους χειρισμούς δικαστικού λειτουργού σε υπόθεση τρομοκρατίας. Η επίθεση αυτή είχε απάντηση από τους Δικαστές, οι οποίοι απάντησαν ότι «οι πολιτικοί γενικότερα και ειδικότερα εάν αυτοί αποτελούν και μέλη της Κυβέρνησης οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκρατημένοι όταν αναφέρονται στους χειρισμούς ή στις αποφάσεις των Δικαστικών Λειτουργών. Δηλώσεις, που αποδοκιμάζουν ή επικροτούν τις δικαστικές αποφάσεις, ανάλογα με το εάν αυτές είναι ή όχι κατά περίπτωση αρεστές, επιβάλλεται να αποφεύγονται» αναφέρει η ανακοίνωση τους.

«Πολύ περισσότερο, δε, να αποφεύγονται δηλώσεις με απαξιωτικό για τους Δικαστικούς Λειτουργούς περιεχόμενο, όπως η πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, σε βάρος του Δικαστού (Προέδρου Εφετών), ο οποίος, ως ειδικός Ανακριτής, χειρίζεται τις υποθέσεις της τρομοκρατίας και ο οποίος, σημειωτέον, με τους μέχρι σήμερα χειρισμούς του, έχει αποδείξει, κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο, ότι διαθέτει το ηθικό ανάστημα και την τόλμη, που απαιτούνται και ότι ασκεί με ακεραιότητα και αυξημένη ευσυνειδησία τα ιδιαίτερα επαχθή και επικίνδυνα καθήκοντα, που έχει αναλάβει», πρόσθεσαν.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης διευκρίνισε σε συνέντευξη του ότι δεν στρέφεται κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας του δικαστικών λειτουργών, αλλά αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει τα εύλογα ερωτηματικά των Μέσων Ενημέρωσης, της κοινής γνώμης και κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου στη χώρα, μεταξύ των οποίων και πολλών δικαστών.

SHARE