Σε συζητήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα ο αμερικανικός κολοσσός Tesla

Επένδυση στην Ελλάδα ετοιμάζει ο αμερικανικός κολοσσός Tesla, σύμφωνα με δημοσίευμα του News247.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο δραστηριοποίησης της Tesla στη χώρα μας δεν αφορά προς το παρόν κάποια παραγωγική μονάδα, αλλά τον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, με την ελληνική κυβέρνηση – και συγκεκριμένα τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Κ. Φωτάκη, ο οποίος έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να φέρει στην Ελλάδα την εταιρεία του Elon Musk – να επιδιώκει να συνδέσει την εταιρεία με κάποια από τις ερευνητικές υποδομές της χώρας.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία, μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες στον κόσμο, με ιδιαίτερη δραστηριότητα στην ηλεκτροκίνηση, αλλά και στην αποθήκευση ενέργειας και τις ΑΠΕ, βρίσκεται εδώ και κάποιους μήνες σε συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ιδρύσει μια μονάδα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) στην Ελλάδα.

Οι τελικές επενδυτικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα ληφθεί, καθώς η Tesla επιδιώκει να εξασφαλίσει τους καλύτερους δυνατούς για την ίδια όρους, προτού προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου. Ζητούμενο για την Tesla είναι να διασφαλίσει το μέγιστο όφελος με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση και ρίσκο για την επένδυσή της και, ως εκ τούτου, αυτό που στην παρούσα φάση ζητάει από την κυβέρνηση, είναι συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα διαμορφώσουν το ευνοϊκότερο για την ίδια πλαίσιο.

Πλέον, η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία καλείται να αποφασίσει αν θα δώσει στην αμερικανική εταιρεία τις «διευκολύνσεις» που ζητά.

 

SHARE