Σε ποιά ζητήματα συμφωνούν Α. Τσίπρας – Β. Κορκίδης

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν σήμερα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδηκαι διαπίστωσαν ότι σε αρκετά θέματα οι απόψεις τους συμπίπτουν.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των καθιερωμένων συναντήσεων ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σύμπτωση απόψεων σε πολλά ζητήματα.

Ο κ. Κορκίδης γνωστοποίησε στον κ. Τσίπρα τους άξονες του «οδικού χάρτη» του εμπορίου και παράλληλα τον ενημέρωσε σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εμπόριο και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα σήμερα, με έμφαση στα ζητήματα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τον ΟΑΕΕ, της υπερφορολόγησης, των κόκκινων δανείων, της χρηματοδότησης και της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, μετέφερε την ανησυχία και την αγωνία των μικρομεσαίων εμπόρων, που βλέπουν τις υποχρεώσεις τους να αυξάνουν συνεχώς, περιέγραψε την κατάσταση στην αγορά και παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις και τις προτάσεις του ελληνικού εμπορίου.

Παράλληλα, ήταν θετικός στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, επισημαίνοντας ότι συμπίπτει με την προ διετίας αντίστοιχη πρόταση της Συνομοσπονδίας.

Ζήτησε τέλος από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την υποστήριξή του στο εγχείρημα του ορισμού, νομοθέτησης και προστασίας της εντός κρίσης μικρομεσαίας υπερχρεωμένης επιχείρησης.

Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, συμμεριζόμενος τα προβλήματα των ελλήνων εμπόρων, δεσμεύθηκε για την προώθηση των αιτημάτων του ελληνικού εμπορίου, μέσω της ένταξής τους στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

SHARE