Β. ΡΕΣΤΗΣ: Πήρε νέα προθεσμία – Αύριο απολογείται στην ανακρίτρια

[UPD] Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο ζήτησε και πήρε ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, ο οποίος παρουσιάστηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί στην ανακρίτρια κατόπιν της κλήσης του για συμπληρωματική απολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα απολογία του κ. Ρέστη αφορά στεγαστικό δάνειο το οποίο είχε πάρει από την τράπεζα συμφερόντων του FBB και σύμφωνα με την κατηγορία κατέληξε σε εταιρεία συμφερόντων του. Από την πλευρά του ο εφοπλιστής υποστηρίζει ότι το δάνειο εξυπηρετείται κανονικά.

Ο εφοπλιστής επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Νωρίτερα το Bank Wars μετέδιδε: 

Σε νέα απολογία καλείται ο Βίκτωρας Ρέστης

Κλήση σε συμπληρωματική απολογία για την Πέμπτη, έλαβε από την ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση της First Business Bank (FBB), ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης.

Ο εφοπλιστής, που έλαβε την κλήση στο κελί του, στη ΣΤ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται για το δάνειο ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, καλείται ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, Ρέας Κατσιβέλη, να λογοδοτήσει για αντίστοιχη υπόθεση επισφαλούς δανείου, που εκταμιεύθηκε από την FBB της οποίας έως πρότινος ήταν μεγαλομέτοχος και φαίνεται να κατέληξε σε εταιρείες του κύκλου επιρροής του.

Το νέο δάνειο που τέθηκε στο στόχαστρο της ανακρίτριας, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να αφορά ποσό περίπου 6 εκατομμύριων ευρώ.

Ο εφοπλιστής κρίθηκε την περασμένη Παρασκευή προφυλακιστέος για το δάνειο των 5,8 εκατομμυρίων ευρώ -ποσό που ήδη έχει καταβάλει στον διαχειριστή της τράπεζας- καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι είναι ύποπτος φυγής και επιπλέον ότι το επίδικο ποσό αποτελεί μέρος άλλου μεγαλύτερου ποσού που «ενσωμάτωσε στην περιουσία του» ο εφοπλιστής.

Την περασμένη Τρίτη, πάντως, ο κατηγορούμενος προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αιτούμενος την άρση της προφυλάκισης του.

SHARE