Ξεκινά περιοδεία ο Σαμαράς-Με τη Μέρκελ συναντάται την Τρίτη-Ποιο το σχόλιο της Washington Post

SAMARAS

Συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel θα έχει Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την επόμενη Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert.  Ο κ. Σαμαράς θα παρευρεθεί σε οικονομικό συνέδριο στο Βερολίνο εκείνη την ημέρα. Washington Post: Η κρίση για τον Σαμαρά τέλειωσε, για τη Μέρκελ όχι.

Εξάλλου, περιοδεία για την προσέλκυση επενδύσεων ξεκινά ο Αντώνης Σαμαράς και μάλιστα από το Βερολίνο. Θα ακολουθήσουν Ουάσιγκτον, Μόσχα, Πεκίνο, Ντόχα και το Κατάρ, ενώ τον Φεβρουάριο αναμένεται στην Αθήνα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει προσωπικά το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων και της προσέλκυσης επενδύσεων, διότι γνωρίζει ότι χωρίς αυτές η χώρα δεν θα καταφέρει να γυρίσει σελίδα το 2013, πράξη από την οποία εξαρτάται και το μέλλον της κυβέρνησής του».

Σε ανταπόκριση από την Αθήνα η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται στην διεθνή περιοδεία που ξεκινά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων. «Την ερχόμενη Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται στο Βερολίνο. Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Ιούνιο οι ελληνογερμανικές σχέσεις είχαν κλονιστεί. Ο προκάτοχός του, Γιώργος Παπανδρέου, είχε παραδώσει καμένη γη. Μέσα σε έξι μήνες ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε να κάνει μια νέα αρχή και να βελτιώσει τις σχέσεις του με την Άγκελα Μέρκελ και σε προσωπικό επίπεδο. Έχει, όμως, ακόμα δρόμο μπροστά του για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων προς την Ελλάδα. Η υπόθεση Παπακωνσταντίνου, που προέκυψε μέσα στις γιορτές, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την κακή φήμη της Ελλάδας και πιέζει την κυβέρνηση να αντιδράσει», αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με την DW.

Washington Post: Η κρίση για τον Σαμαρά τέλειωσε, για τη Μέρκελ όχι

Διερωτάται η Washington Post αν με την έλευση του 2013, τα τρία χρόνια αγωνίας για την Ευρωζώνη έλαβαν τέλος και προσπαθεί να περιγράψει τα όσα έχουν ήδη συμβεί στη διάρκεια της κρίσης χρέους. “Ευρωζώνη: Από την κρίση στον εφησυχασμό”, αναφέρει ο τίτλος του άρθρου.

Τελικά η αγωνία για την πορεία της κρίσης χρέους έχει τελειώσει; Η Washington Post απαντά: Για τον Έλληνα πρωθυπουργό Α. Σαμαρά ναι, για την Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μerkel όχι…

Όπως υποστηρίζει ο αρθρογράφος της Washington Post, η δημιουργία του ευρώ ήταν μια μεγάλη γκάφα. Η υιοθέτηση ενιαίου νομίσματος από 17 διαφορετικές χώρες  ίσως και να συνιστά το μεγαλύτερο λάθος της Ευρώπης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Σήμερα μοιάζουν όλοι εφησυχασμένοι… Αν και δεν πρέπει», τονίζει.

 

 

SHARE