Σεμινάριο του Found.ation για προσύμφωνα και ειδικές μορφές επένδυσης

education

Η εκπαιδευτική σειρά σεμιναρίων του Found.ation ολοκληρώνει τον κύκλο της για το καλοκαίρι, με μια εκδήλωση με θέμα το προσύμφωνο επένδυσης (term sheet) και μια μορφή επένδυσης για τις startups ιδιαίτερα διαδεδομένη στις ΗΠΑ, το λεγόμενο convertible note (συμφωνητικό μετατροπής δανείου σε μετοχές).

To συγκεκριμένο σεμινάριο, στο πλαίσιο του Educ.ation Class θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 και ώρα 19:00  στον νέο χώρο του Found.ation.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της   εκδήλωσης  θα αναλυθούν  οι βασικοί όροι ενός Term Sheet (Προσύμφωνο επένδυσης) και θα γίνει μια εισαγωγή στη μορφή χρηματοδότησης Convertible Note. (διαβάστε παλαιότερο άρθρο μας με θέμα νομικές συμβουλές για startups).

Θα αναλυθούν  όροι όπως valuation, liquidation preference, voting rights, conversion και discount. Η παρουσίαση θα επικεντρωθεί στο Ελληνικό/Ευρωπαϊκό και Αμερικάνικο δίκαιο και θα γίνει από επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο και στις startups.

Οι ομιλητές 

  • Χριστίνα Τσάκωνα: Η Χριστίνα Τσάκωνα είναι δικηγόρος με ειδίκευση σε θέματα startup εταιρειών. Εργάζεται σε δικηγορική εταιρεία στο San Francisco της California και διατηρεί γραφείο και στην Ελλάδα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Αθηνών και κάτοχος LLM του Πανεπιστημίου της California, Berkeley. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.
  • Νάγια Αντωνίου: Η Νάγια Αντωνίου διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Ελλάδα και εξειδικεύεται μεταξύ άλλων σε νομικά θέματα startup εταιρειών. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Κομοτηνής και κάτοχος LLM του Πανεπιστημίου Westminster, London. Είναι advisor του OpenFund.

Η Χριστίνα Τσάκωνα και η Νάγια Αντωνίου έχουν εκπροσωπήσει πάνω από 30 startup εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέσω eventora.

Found.ation
Ευρυσθέως 2 & Πειραιώς 123, Κ. Πετράλωνα, 118 54
τηλ.: 210 34 50 606 I fax: 210 34 22 939
[email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/found.ationgr

Twitter: https://twitter.com/found_ationgr

SHARE