Σεισμός 7,7 βαθμών στη νοτιοδυτική Χιλή

chile

Μια πολύ ισχυρή δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών που προερχόταν από εστιακό βάθος 15 χιλιομέτρων σημειώθηκε σήμερα στη νότια Χιλή, σε απόσταση 225 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Πουέρτο Μοντ, ανακοίνωσε η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε αμέσως προειδοποίηση για όλες τις περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 1.000 χιλιομέτρων από το επίκεντρο της δόνησης.

Όπως αναφέρει το BBC, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Χιλής εξέδωσε alert και ζητά από τους πολίτες που ζουν σε παράκτιες περιοχές να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, ήδη ξεκινήσει η εκκένωση της πόλης Quellon, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το επίκεντρο του σεισμού.

Σημειώνεται, επίσης, πως οι σεισμοί μεγέθους άνω των 7 βαθμών θεωρούνται πολύ μεγάλοι και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στις υποδομές. Ωστόσο, παρά το μέγεθος της σεισμικής δόνησης δεν έχουν αναφερθεί καταστροφές.

Το 2010, μια δόνηση 8,8 βαθμών προκάλεσε παλιρροϊκά κύματα που έπληξαν πολλές παραλιακές πόλεις της νότιας και κεντρικής Χιλής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC, Sky News

SHARE