Σακελλαρίδης: Θα πληρώσουμε το ΔΝΤ – Κανένα σενάριο για διπλό νόμισμα – Δεν έχουμε κρύψει τίποτα

sakellaridisΣτόχος της κυβέρνησης είναι να αποτυπωθεί στο Eurogroup η σημαντική πρόοδος που έχει καταγραφεί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων του Brussels Group δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν έχει δεχθεί τελεσίγραφα, ούτε έχει απευθύνει και ότι η δόση προς το ΔΝΤ, ύψους 750 εκατ. ευρώ θα πληρωθεί αύριο κανονικά.

“Δεν έχουμε κρύψει τίποτα για την κατάσταση της ρευστότητας”, αντέτεινε ο κ. Σακελλαρίδης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt περί διπλού νομίσματος, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σενάριο, επιβεβαίωσε ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί τέτοιες προτάσεις.

Όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με το e-mail από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι είναι θέμα της ίδιας της ΤτΕ να διασφαλίσει την αξιοπιστία της.

Επίσης σημείωσε ότι εάν υπάρχει ζήτημα υποκλοπής του e-mail, τότε αυτό θα πρέπει ενδεχομένως να εξεταστεί από τη δικαιοσύνη.

Για το θέμα του δημοψηφίσματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση έχει την ευρεία στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Έχουμε τη νωπή λαϊκή εντολή. Η συμφωνία θα πρέπει να κινείται στο πλαίσιο των κόκκινων γραμμών που περιέχει η λαϊκή εντολή». Πρόσθεσε όμως ότι «η κυβέρνηση δεν φοβάται την λαϊκή ετυμηγορία».

Ο κ. Σακελλαρίδης όταν ρωτήθηκε αν το δημοψήφισμα είναι καταφύγιο δειλών ή υπερόπλο είπε ότι είναι μια διαδικασία μέσα από την οποία εκφράζεται ο ελληνικός λαός με τρόπο δημοκρατικό.

«Επομένως», είπε, «σε κάθε περίπτωση όχι μόνο δεν σε καθιστά δειλό αλλά σε καθιστά ως κάποιον ο οποίος σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Στο ερώτημα αν χρειαζόμαστε τρίτο πακέτο είπε ότι «τα ζητήματα τα χρηματοδοτικά δεν τα έχουμε κρύψει ποτέ. Μετά τον Ιούνιο έρχονται μεγάλες λήξεις ομολόγων. Το θέμα της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας χρειάζεται βοήθεια αλλά δεν θα έχει τα χρηματοδοτικά πακέτα του παρελθόντος. Όχι σε νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα.»

SHARE