Σήμα Τσίπρα να «τρέξουν» οι επενδύσεις μετά την αναστάτωση με Eldorado Gold, Ελληνικό

H πορεία των επενδύσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης της Task Force για την προώθηση των επενδύσεων, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός επιθυμεί να στείλει μήνυμα για την προώθηση των επενδύσεων, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η κόντρα με την Eldorado Gold, ενώ παραμένουν τα εμπόδια για την επένδυση στο Ελληνικό.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη, καθώς και των Δ. Παπαμητρίου, Ε. Τσακαλώτου, Αλ. Φλαμπουράρη, Δ. Τζανακόπουλου, Αλ. Χαρίτση, Γ. Χουλιαράκη,  Στ. Πιτσιόρλα και Δ. Λιάκου. Στην ομάδα συμμετέχουν επίσης οι Υπουργοί Γ. Σταθάκης και Χρ. Σπίρτζης.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης συζητήθηκαν:

  1. Η πορεία της επένδυσης της Total στα δύο οικόπεδα δυτικά της Κέρκυρας μετά και τις χθεσινές θετικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
  2. Η πορεία της επένδυσης της Ferrovie στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς με την προγραμματισμένη για αύριο υπογραφή της Σύμβασης στην Κέρκυρα εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η επέκταση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης και αποφεύγεται ο κίνδυνος επιστροφών κρατικών ενισχύσεων ύψους 692 εκατομμύρια ευρώ.
  3. Η πορεία των διαβουλεύσεων με τους εργαζόμενους και την ELDORARO GOLD για το θέμα της σχετικής επένδυσης.
  4. Η πορεία των διοικητικών διαδικασιών για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό.

 

SHARE