ΣΧΟΛΕΙΑ: Ξεκινά η χρονιά με 3.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών!

Κονδύλια για την πρόσληψη 3.000 εκπαιδευτικών λείπουν από το υπουργείο Παιδείας. Μέχρι τώρα έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις για την πρόσληψη 19.500 αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, αλλά τα κενά υπολογίζονται σε 22.500.

Σύμφωνα με Τα Νεα, ήδη οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών εκτιμούν ότι το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει με χιλιάδες κενά στα σχολεία, αφού η διαδικασία για την τοποθέτηση των αναπληρωτών δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το πρώτο κουδούνι, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου.Το πρόβλημα με τα κενά στην εκπαίδευση επιδεινώθηκε την τελευταία τετραετία. Υπήρξε κύμα συνταξιοδοτήσεων δασκάλων και καθηγητών αλλά δεν έγιναν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το 2013 συνταξιοδοτήθηκαν 6.200 εκπαιδευτικοί και το 2014 αποχωρούν 11.200, χωρίς το ίδιο διάστημα να γίνει πρόσληψη μονίμων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Α. ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Με παράλληλες αναθέσεις, δηλαδή ζητώντας από τους καθηγητές και τους δασκάλους να διδάξουν εγγύτερα προς την ειδικότητά τους αντικείμενα, θα καλυφθούν τα 3.000 κενά που απομένουν στα σχολεία, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας.

Ο  Ανδ. Λοβέρδος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι το υπουργείο ζήτησε 22.500 αναπληρωτές και εξασφάλισε 19.500.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά στα βιβλία, διαβεβαίωσε ο κ. Λοβέρδος, καθώς όπως σημείωσε έχουν ήδη πάει στα σχολεία από τον Ιούλιο.

SHARE