ΣΦΑΓΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΣΦΑΞΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ

 

Δύο νεκροί Πακιστανοί  και 20 τραυματίες, δύο εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο απολογισμός πολύνεκρης συμπλοκής μεταξύ κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε μετά το δείπνο και προτού οι κρατούμενοι επιστρέψουν στα κελιά τους. Οι δύο ομάδες που συνεπλάκησαν χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια μαχαίρια.

Ομάδα Αράβων κρατουμένων συνεπικουρούμενοι από Αλβανούς συνεπλάκησαν με Πακιστανούς κρατούμενους με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 20 να τραυματιστούν.

 Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ οι τραυματίες είναι Αλβανοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι Πακιστανοί που ξυλοκοπήθηκαν από Άραβες και Αλβανούς συγκρατούμενούς τους.


 Παρασκευόπουλος: Ο υπερπληθυσμός και  η  έλλειψη σωφρονιστικών τα αίτια του τραγικού συμβάντος
Ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων σε συνδυασμό με τις ελλείψεις προσωπικού στις φυλακές είναι τα βασικά αίτια του τραγικού θανάτου των  δύο αλλοδαπών κρατουμένων και τον τραυματισμό 18 άλλων, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης,. Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την επίσκεψη του  στις φυλακές Κορυδαλλού αργά χθες το βράδυ μετά το τραγικό συμβάν.
SHARE