ΣΥΡΙΖΑ: Στο ευρωψηφοδέλτιο ο Η.Νικολόπουλος από το ΔΗΚΚΙ

 

Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ  εντάχθηκαν ο Ηλίας Νικολόπουλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και η Άλκηστης Τσουλάκου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Nokia Solution Networks.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τη συνεδρίαση, σήμερα της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ο Ηλ. Νικολόπουλος είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο απόσυρσης της υποψηφιότητάς του από τη λίστα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της «αποπροσανατολιστικής» όπως την χαρακτήρισε θέση του κόμματος στο μειονοτικό.

Λίγο αργότερα, όμως, σε νεότερη δήλωσή του, έκανε λόγο για «γνωστά κέντρα που “αξιοποίησαν” μια εσωτερική επιστολή, που απευθυνόταν στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και του πολιτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν πρόβλημα».

«Πάλι η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Όλες και όλους μας εκφράζει η ευρωδιακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι υποψήφιοι ενωμένοι δίνουμε τη μάχη για να σταματήσει η καταστροφή στην Ελλάδα και να γίνουν βαθιές αλλαγές στην Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος.

Η αρχική ανακοίνωση του κ. Νικολόπουλου, η οποία κυκλοφόρησε ως δελτίο Τύπου από το ΔΗΚΚΙ – Σοσιαλιστική (κόμμα συνεργαζόμενο με τον ΣΥΡΙΖΑ), ανέφερε τα εξής:

«Με δεδομένη την αποπροσανατολιστική τροπή που δημιουργήθηκε με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του συναδέλφου Δ. Χριστόπουλου:

1) Επειδή θεωρώ και ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την σωστή θέση όσον αφορά τα «μειονοτικά θέματα» και συγκεκριμένα την αναγνώριση αποκλειστικά και μόνον της ύπαρξης Μουσουλμανικής Μειονότητας σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης , η οποία συνθήκη de facto έχει παραβιασθεί μόνον από την Τουρκία και εις βάρος της ελληνικής πλευράς και

2) Δεδομένου ότι κύριος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο ,εκτός από την υποστήριξη των παραπάνω αυτονόητων είναι αφ’ ενός η συνεργασία των δοκιμαζόμενων χωρών του Νότου αλλά και όλων των άλλων ευρωπαίων εργαζομένων για την κατάργηση της πολιτικής της λιτότητας και αφ’ ετέρου ειδικότερα για την Ελλάδα η σύγκλιση ευρωπαϊκής διάσκεψης για το δημόσιο χρέος με ταυτόχρονη ακύρωση των Μνημονίων και καταγγελία των αντισυνταγματικών όρων που περιλαμβάνονται στις δανειακές συμβάσεις.

3) Επειδή ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ ανήκω στον χώρο της Πατριωτικής Αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς:

Αποσύρω την υποψηφιότητά μου, στην περίπτωση που δεν επικρατήσουν ενιαία ιδεολογικά κριτήρια».

SHARE