ΣΥΡΙΖΑ: Παρελθόν ο Α.Σαμαράς – Οι εξελίξεις στο Νότο θα εκπλήξουν τους δανειστές μας

 

«Σύντομα ο κ. Σαμαράς θα είναι παρελθόν» εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑΟ πρωθυπουργός επιλέγει την τακτική της στρουθοκαμήλου περιμένοντας τις εντολές των δανειστών, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη μελέτη του ΔΝΤ, τις δηλώσεις στη Γερμανία περί τρίτου πακέτου στήριξης αλλά και τη άνοδο του δημόσιου χρέους.

«Η ψευδο-αυτοκριτική εκ μέρους του ΔΝΤ που δεν θίγει τον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής και οι δηλώσεις των γερμανών αξιωματούχων για την ανάγκη ενός νέου μνημονίου, έρχονται να διαλύσουν και τις τελευταίες ελπίδες της κυβέρνησης Σαμαρά για ένα θαύμα μετά τις γερμανικές εκλογές.

»Καθώς τα τελευταία στοιχεία για το χρέος δείχνουν πως έφθασε στο  δυσθεώρητο ύψος του 180% του ΑΕΠ, ο πρωθυπουργός επιλέγει την τακτική της στρουθοκαμήλου. Βάζει το κεφάλι στο χώμα, κάνει πως δεν βλέπει, δεν ακούει και παραμένει άφωνος περιμένοντας τις εντολές των δανειστών» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτει ότι «η πλήρης κοινωνική χρεοκοπία, η διάλυση της οικονομίας και η βαθιά ύφεση είναι τα συνώνυμα της πολιτικής Σαμαρά», προειδοποιεί ότι «ο ελληνικός λαός δεν θα περιμένει με σταυρωμένα τα χέρια» και συμπληρώνει: «Σύντομα, ο κ. Σαμαράς θα είναι παρελθόν και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στον ευρωπαϊκό Νότο θα εκπλήξουν τους δανειστές μας».

SHARE