ΣΥΡΙΖΑ: Ναι με επιφυλάξεις στην άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εγκρίθηκε η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας και του Προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της ΚΟ που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα, με πολλούς ωστόσο…αστερίσκους.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσανατολίζεται να ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας, εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, όπως καθορίζεται από τον Κανονισμό, ήτοι εφόσον προηγηθούν οι ακροάσεις των βουλευτών τόσο στη Βουλή αύριο για όσους είναι ελεύθεροι όσο και στον Κορυδαλλό την Τρίτη για τους εγκλείστους και στον βαθμό βεβαίως που δεν θα προκύψει κάτι διαφορετικό από τις ακροάσεις αυτές.

Αναμένεται ακόμα και πολιτική παρέμβαση εφ? όλης της ύλης του κόμματος όταν το θέμα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής. Εκεί θα περιλαμβάνονται οι όποιες κριτικές και ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδικασίες και τις σκοπιμότητες που εκτιμάται ότι προωθούνται από την κυβέρνηση, προκειμένου η Χρυσή Αυγή να τεθεί εκτός νόμου.

Παρά το γεγονός ότι η τοποθέτηση υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών πάντως, αποφασίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία, από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλειψε και η διαφορετική άποψη, με βουλευτές του κόμματος να εγείρουν ζητήματα Συντάγματος, Δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο παρελθόν άλλωστε, τις ενστάσεις τους δεν είχαν κρύψει ο Μανώλης Γλέζος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που με δήλωσή του σήμερα εξηγούσε τον λόγο για τον οποίο δεν παρευρέθηκε στη συνεδρίαση της ΚΟ, επαναλαμβάνοντας την άποψή του ότι άρση ασυλίας χρειάζεται να γίνει σε όλους εκτός από τρεις περιπτώσεις που κατά τη γνώμη του δεν είναι επαρκή τα στοιχεία.

SHARE