ΣΥΡΙΖΑ: “Καμία θυσία για το ευρώ – Δεν εκβιαζόμαστε” – Η διακήρυξη των ευρωεκλογών

tsipras shmaiesΤην πολιτική του διακήρυξη για τις ευρωεκλογές παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ περιγράφοντας το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που θα κάνει με την τρόικα.

 Θέτει ως προϋπόθεση την ακύρωση των μνημονίων αλλά και της πολιτικής που τα επιβάλλουν ενώ κάνει λόγο για αποπληρωμή του χρέους με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του μέσα από μια διεθνή διάσκεψη για το χρέος.

Για το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης αναφέρει ότι δεν θα εκβιαστεί μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και για το ενιαίο νόμισμα λέει χαρακτηριστικά: “Εμείς θέλουμε να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ευρώ και όχι, με πρόσχημα τη σωτηρία του ευρώ, να οδηγήσουμε τη χώρα σε καταστροφή. Όπως συμπυκνώνει το σύνθημα: ‘καμιά θυσία για το ευρώ’, απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι υποθηκεύοντας τη χώρα”.

 “Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιαστές των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι σε κάθε περίπτωση ότι ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει”, σημειώνει στην ρητορική της η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

SHARE