ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακή φούσκα η συμφωνία με την τρόικα

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, με αφορμή τη συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας.

«Η χτεσινή δήλωση της τρόικας αποκάλυψε το μέγεθος της επικοινωνιακής φούσκας της κυβέρνησης Σαμαρά. Στη δήλωση αυτή απαριθμούνται οι μνημονιακές δεσμεύσεις, τις οποίες εναγωνίως προσπαθεί να αποκρύψει ο κ. Σαμαράς στη νέα επιχείρηση προεκλογικής εξαπάτησης του ελληνικού λαού.

Η παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης για το 2015, η απορύθμιση της εργατικής νομοθεσίας και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι περίφημες μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, το καμπανάκι για τα κόκκινα δάνεια, που ανοίγει εκ νέου το ζήτημα των πλειστηριασμών, η αμφισβήτηση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, συνθέτουν ένα ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο, που διαλύει κάθε επικοινωνιακή προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής αισιοδοξίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Εξάλλου, το μοίρασμα του 17% του πλεονάσματος (και όχι του 70% για το οποίο έσκιζε τα ιμάτιά της η κυβέρνηση) δεν μπορεί να κρύψει ούτε τις θυσίες των πολιτών πάνω στις οποίες χτίστηκε αυτό το πλεόνασμα ούτε τα μνημονιακά μέτρα που έρχονται, μετά τις εκλογές. Το ότι η κυβέρνηση αποπληρώνει τώρα το 1 δισ. ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου που έπρεπε να είχε κάνει το 2013, προκαλώντας ύφεση και ασφυξία στην αγορά, δεν συνιστά, επίσης, λόγο πανηγυρισμού.

Αυτό που τα παραπάνω καταδεικνύουν δεν είναι το «τέλος του μνημονίου», αλλά μία συμπαιγνία τρόικας και κυβέρνησης εις βάρος του ελληνικού λαού, με στόχο την αποφυγή της συντριβής στις επερχόμενες εκλογές», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

SHARE