ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν αποκλείεται δημοψήφισμα για το νόμισμα” λέει υποψήφια ευρωβουλευτής

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια ευρωβουλευτής, Σόφη Παπαδογιάννη, υποστήριξε σήμερα πως δεν αποκλείει το “ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το νόμισμα που επιθυμεί ο ελληνικός λαός”.

Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο εκτενούς συνέντευξης στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84. Ακολουθεί ο διάλογος όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του σταθμού:

«Δημοσιογράφος: Στις υποθέσεις εργασίας, στην περίπτωση που τα πράγματα φτάνουν μέχρι ένα ορισμένο σημείο, εκτιμάτε ότι είναι ένα ζήτημα δημοψηφίσματος στον ελληνικό λαό, το ποιο νόμισμα θα επιλέξει να έχει και αφού υπάρξουν αντίστοιχες επεξεργασίες στην κάθε πρόταση;

Σ. Παπαδόγιαννη: «Τίποτα δεν αποκλείεται. Είπαμε ότι θέλουμε ο ελληνικός λαός να είναι στο προσκήνιο. Δεν είμαστε αφελείς. Γνωρίζουμε ότι και το εγχώριο και το ευρωπαϊκό κατεστημένο, με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, θα προσπαθήσουν να ανακόψουν την άνοδο της αριστεράς στην κυβέρνηση. Εδώ, λοιπόν, ο πιο ισχυρός μας σύμμαχος είναι ο ελληνικός λαός. Αν δεν μπει μπροστά, αν δεν είναι σε αγωνιστική εγρήγορση, γνωρίζουμε ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα».

Δημοσιογράφος: Άρα δημοψήφισμα και για να επιλέξει ο ελληνικός λαός ποιο νόμισμα επιθυμεί…

Σ. Παπαδόγιαννη: «Ναι, δεν είναι μόνο για το νόμισμα. Δεν είναι το ζήτημα του νομίσματος. Εδώ υπάρχει ένα μείζον θέμα για την χώρα, για να μπορέσει να ακολουθήσει μια αναγκαία αναπτυξιακή πορεία -που είναι και το ζητούμενο, για να μπορέσεις να βγεις από τον φαύλο κύκλο-, είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Αυτό είναι ένα μείζον θέμα. Δηλαδή, βλέπουμε, ζούμε, όλο το τελευταίο διάστημα αυτά τα επικοινωνιακά σόου περί πρωτογενούς πλεονάσματος και εξόδου στις αγορές και προσπαθεί η κυβέρνηση να συγκαλύψει το εγκληματικό ολίσθημα που κάνει, να αποσιωπά το ζήτημα της μη βιωσιμότητας του χρέους».

SHARE