ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Όχι στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας – Όχι σε εκλογές και νέα μέτρα

 

«Η απαγόρευση των πλειστηριασμών δεν πρέπει να αρθεί. Η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο» σημειώνει σε συνέντευξή του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τόνισε ότι «αυτό δεν θα βοηθούσε κανέναν – ούτε τις τράπεζες, που θέλουν να ρυθμίζουν και να εξυπηρετούνται τα δάνεια και όχι να “σκοτώνονται” τα σπίτια των οφειλετών αυτού του επιπέδου».

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει θέμα λήψης νέων μέτρων, κάνει σαφές ότι η χώρα δεν αντέχει περαιτέρω επιβαρύνσεις, εκτιμά ότι το χρέος είναι βιώσιμο, χαρακτηρίζει «πρακτικά ανόητο» το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και τονίζει ότι με τον πρωθυπουργό έχουν την ίδια αγωνία: «να βγει η Ελλάδα οριστικά από την κρίση και να ξαναγίνει αυτοδύναμη και ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη».

«Το ελληνικό δημόσιο χρέος προφανώς είναι βιώσιμο ως σύστημα αριθμητικών παραδοχών, γιατί ήδη έχουμε κατακτήσει το εντυπωσιακό διαρθρωτικό πλεόνασμα και επειδή πρέπει, επιτέλους, όλοι να καταλάβουν ότι καθοριστικό μέγεθος είναι αύξηση του ΑΕΠ. Σε επίπεδο εντυπώσεων αγορών, καθοριστική σημασία έχει βέβαια η σταθερή πολιτική στήριξη από τη μεριά των εταίρων. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά πολιτική ή επικοινωνιακή αμφιταλάντευση» λέει ο κ. Βενιζέλος.

Σε ό,τι αφορά σενάρια για νέα «ψαλιδίσματα» μισθών και συντάξεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει: «Αυτά τα σενάρια είναι ανυπόστατα και πλήττουν βάναυσα την τεράστια προσπάθεια που γίνεται για την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση. Η ελληνική κοινωνία, ύστερα από τόσες θυσίες -δυστυχώς, αναπόφευκτες- έχει το δικαίωμα να ελπίζει σε ένα μέλλον, που θα δώσει ξανά προοπτική και θα αποκαταστήσει τις αδικίες».

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών, εκτιμά πως «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι σταθερή γιατί είναι εθνικά και κοινοβουλευτικά υπεύθυνη».

O  κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι το Κίνημα «είναι ο εγγυητής της σταθερότητας και της προοδευτικής προοπτικής της χώρας», διευκρινίζοντας: «Όχι φυσικά ως κλειστός κομματικός μηχανισμός, αλλά πάντα σε αναφορά προς τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, προς την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, προς την ευρύτερη Κεντροαριστερά».

SHARE