ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκρουση Τσίπρα – Λαφαζάνη

Στα άκρα οδηγείται η διαμάχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με την αριστερή εσωκομματική αντιπολίτευση του κόμματος, με αφορμή τον τρόπο εκλογής των συλλογικών οργάνων και την ύπαρξη των εσωκομματικών τάσεων.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν τέθηκε το ζήτημα, αν θα υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ή αν στο ίδιο ψηφοδέλτιο υπάρχουν διαφορετικές λίστες με συνέδρους που θα προτείνονται από τις διάφορες τάσεις για μέλη της ΚΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να εκλεγεί από το συνέδριο η νέα Κεντρική Επιτροπή με ενιαία λίστα και να μην υπάρξουν χωριστές τάσεις. Όποιος δεν θέλει την ενιαία λίστα, είπε ο κ. Τσίπρας, ας κατεβάσει χωριστό ψηφοδέλτιο.

Η πρόταση του εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του συνεδρίου, όμως η αριστερή πτέρυγα επέμεινε να μην αλλάξει ο τρόπος εκλογής των οργάνων, αλλά να ισχύει ό,τι ίσχυε έως σήμερα και απείλησε να μην θέσουν τα στελέχη της υποψηφιότητα για τα νέα όργανα. Την πρόταση αυτή στήριξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ άλλα στελέχη της αριστερής πτέρυγας εκτιμούσαν ότι η ηγετική ομάδα επιδιώκει συνολική ρήξη με την εσωκομματική αντιπολίτευση, την οποία θέλει να εξωθήσει σε έξοδο από το κόμμα!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Υπερψηφίστηκε η πρόταση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να εκλεγεί από το Σώμα του Συνεδρίου.

Η άλλη πρόταση που είχε τεθεί στο 1ο Συνέδριο ήταν η εκλογή του Προέδρου να γίνει από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

SHARE