ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ – ΛΙΟΥ: Τι περιμένει η Αθήνα από τον Αμερικανό υπ. Οικονομικών

https://i1.wp.com/www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2013/06/Samaras-1.jpg?w=696Δήλωση στήριξης των προσπαθειών της χώρας αναμένει η ελληνική πλευρά από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου ο οποίος θα συναντηθεί στις 2.00 σήμερα το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο μουσείο της Ακρόπολης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οικονομική ανάπτυξη. Επίσης οι λεπτομέρειες αναφορικά με το ταξίδι Σαμαρά στην Ουάσινγκτον στις 8 Αυγούστου, κατά το οποίο ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο κ. Λιου μιλώντας την Παρασκευή από το βήμα της Συνόδου των G20, αφενός μεν εξήρε την Ελλάδα και τους Έλληνες λέγοντας πως «κινούνται στην σωστή κατεύθυνση, αλλά έχουν ακόμη μπροστά τους δύσκολες αποφάσεις», αφετέρου δε τόνισε πως θα ασκήσει πιέσεις στους Ευρωπαίους ομλόγους του να τονώσουν την ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι το παράδειγμα της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να θεωρηθεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα.

SHARE