ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Ανέγγιχτοι τέλος! Και ο Πάπας να είναι, θα πληρώνει φόρους

Στις αμφιβολίες που εξέφρασαν οι δανειστές της Ελλάδας ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο απαντά με άτυπο σημείωμα ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Η κατάσταση με την πολιτική κάλυψη περιγράφηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα. Όπως ανέφερε στο ίδιο σημείωμα έφοροι, επόπτες και ελεγκτές παίρνουν συνεχώς τηλέφωνο και τον ρωτούν: «Έχω στοιχεία για τον τάδε μεγαλο-δικηγόρο ή τον τάδε διάσημο τραγουδιστή ή τον τάδε Δήμαρχο. Τον κυνηγάω;»

«Οι άνθρωποι ρωτούν, γιατί επί σειρά ετών υπήρχαν οι λεγόμενοι “untouchables” στην ελληνική κοινωνία, αυτοί δηλαδή που δεν τους άγγιζε κανείς. Αυτοί που έχουν εκατομμύρια στην τράπεζα και δηλώνουν εισόδημα… κάτω από το αφορολόγητο» υπογραμμίζει ο Γιάννης Στουρνάρας και συνεχίζει: «καθημερινά λοιπόν τονίζω και δεν θα κουραστώ να το τονίζω, ότι δεν υπάρχουν ανέγγιχτοι: όποιος κλέβει φόρους και ο πάπας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει. Τέρμα η ανοχή».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών θα παρέχει πολιτική κάλυψη και προσωπική στήριξη σε όποιον κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή και θα είναι «αμείλικτος» με όσους κάνουν τα στραβά μάτια.

SHARE