ΣΟΪΜΠΛΕ: Το ΔΝΤ δεν ζήτησε “κούρεμα” – Επιφυλακτικός για συμφωνία – Το “καρφί” στην κυβέρνηση Τσίπρα

schaeubleΣτους θεσμούς παρέπεμψε το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ δεν ζήτησε νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. 

Συγκεκριμένα ο κ. Σόιμπλε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πληροφορίες που θέλουν το ΔΝΤ να ζητά νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους δήλωσε: “Είναι φυσιολογικό πριν από καθε συνεδρίαση του Eurogroup να υπάρχουν εικασίες, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη με τους τρεις Θεσμούς και την Ελλάδα”.

Παρέπεμψε δε στους Θεσμούς για την αξιολόγηση της βιωσιμότητάς του και πρόσθεσε ότι ο Πολ Τόμσεν, κατά την πρόσφατη συνάντηση στην Ρίγα, ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικων ότι μέχρι τις εκλογές η Ελλάδα προχωρούσε γρηγορότερα από ό,τι προέβλεπε το πρόγραμμα και επανέλαβε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα προβλέπει να πέσει το συνολικό χρέος στο 120% ΑΕΠ το 2022, “καρφώνοντας” έτσι την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ως υπεύθυνη για τον εκτροχιασμό του προγράμματος.

Ο Σόιμπλε επισήμανε ότι το Eurogroup θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά η συμφωνία εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση.

Δεν απέκλεισε συμφωνία στη συνεδρίαση της 11ης Μαίου, ωστόσο εμφανίστηκε επιφυλακτικός.

SHARE