ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΕΙΔΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ – ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Συνάντηση Σαμαρά και Ντάισελμπουμ στο Μέγαρο ΜαξίμουΣαράντα-πέντε λεπτά κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον επικεφαλής της Ευρωομάδας Γ. Ντάισελμπλουμ στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός άκουσε επαίνους από τον κ. Ντάισελμπλουμ, στο κλίμα των θετικών δηλώσεων που έκανε και το πρωί ο πρόεδρος του Eurogroup, κατά την άτυπη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συνάντηση του πρωθυπουργού με δύο εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι οι όποιες αποφάσεις για την Ελλάδα, θα ληφθούν μετά το καλοκαίρι.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Σόιμπλε,  αναφέρθηκε χθες στην Ελλάδα με ιδιαίτερα θετικά λόγια, τονίζοντας ότι η χώρα δεν αποτελεί πλέον απειλή για το ευρώ και έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο.

SHARE