ΣΟΚ! 21 χρονος από τη Γλυφάδα εκβίαζε 15 χρονη Ελληνίδα στην Αγγλία μέσω Facebook. Αναρτούσε γυμνές φωτο και βίντεο…

Ένας 21χρονος κάτοικος Γλυφάδας, πιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικου Εγκλήματος, καθώς παρενοχλούσε, εκβίαζε και απειλούσε 15 χρονη Ελληνίδα που ζουσε στην Αγγλία εδώ και ένα χρόνο, μέσω Facebook. Ο 21χρονος οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με καταγγελία της 15χρονης, πριν από περίπου ένα χρόνο άρχισε να συνομιλεί με άγνωστο άτομο, μέσω προφίλ που διατηρούσε στο Facebook. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, την έπεισε να του αποστείλει προσωπικές της, γυμνές φωτογραφίες.

Το επόμενο χρονικό διάστημα και αφού η ανήλικη αρνείτο να του αποστείλει περισσότερες φωτογραφίες, την εκβίαζε ότι θα δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες που ήδη κατείχε και παράλληλα θα ενημέρωνε τη μητέρα της και τρίτα πρόσωπα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Λόγω των εκβιασμού και των απειλών του δράστη, η ανήλικη εξαναγκάστηκε να του αποστείλει και άλλες φωτογραφίες καθώς και βίντεο. Αυτός όμως ζητούσε ακόμα περισσότερες και όταν η ανήλικη αρνήθηκε, παραβίασε το προφίλ της και αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης, ανήρτησε 370 γυμνές φωτογραφίες της. Επιπλέον, επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί της και την απειλούσε ότι θα μεταβεί στο σπίτι της με φίλους του για να τη χτυπήσει.

Η μητέρα του κοριτσιού, κατέφυγε αρχικά στην αστυνομία της Ρόδου και στη συνέχεια, με υπόδειξη από εκεί υπέβαλε υπόμνημα στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου περιέγραφε πως η υπόθεση είχε δημιουργήσει πολύ σοβαρό πρόβλημα σε όλη την οικογένεια και στο κοινωνικό περιβάλλον της κόρης της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 21χρονου και χτες έγινε έρευνα στο σπίτι του στην Γλυφάδα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο κάρτες κινητής τηλεφωνίας και ένα κινητό τηλέφωνο. Από την επιτόπια αυτοψία στα αρχεία του υπολογιστή, βρέθηκαν αρχεία βίντεο και φωτογραφιών της ανήλικης ενώ βρέθηκαν φωτογραφίες και από άλλο ανήλικο άτομο.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών, προκειμένου να εξεταστεί και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των επίμαχων αρχείων, το είδος αυτών καθώς και η τυχόν διαχείριση του επίμαχου προφίλ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης από το δράστη.
Απο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461

SHARE