ΣΟΚ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Αυτός είναι ο ράπερ που έγινε τζιχαντιστής [ΦΩΤΟ]

Αμπντέλ - Ματζέντ Αμπντέλ Μπάρι: Ο ράπερ που έγινε τζιχαντιστής
Ο Αμπντέλ – Ματζέντ Αμπντέλ Μπάρι, ο αποκαλούμενος «χιπ χοπ τζιχαντιστής» είναι ένας από τους βασικούς υπόπτους για τη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.
Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος που στα 23 μόλις του χρόνια, εγκατάλειψε τα μουσικά στούντιο για να πολεμήσει στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία; Γνωστός ως L Jinny ή Lyricist Jinny (Στιχουργός Jinny), ο Μπάρι ζούσε στο Λονδίνο, όπου και μυήθηκε στη τζιχάντ.
Ο πατέρας του, Αντέλ Αμπντούλ Μπάρι, αιγύπτιος πρόσφυγας, εκτιμάται ότι ήταν στενός συνεργάτης του Οσάμα μπιν Λάντεν και εκδόθηκε από τη Βρετανία στις ΗΠΑ το 2012, με την κατηγορία της τρομοκρατίας για τον πιθανό ρόλο του στις βομβιστικές επιθέσεις σε δύο αμερικανικές πρεσβείες στην ανατολική Αφρική το 1998.
Ο Μπάρι ο νεότερος, θεωρείτο ιδιαίτερα ταλαντούχος μουσικός και ορισμένα τραγούδια του μεταδίδονταν από το ραδιόφωνο του BBC το 2012. Φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αποκαλύπτουν όλη την πορεία μεταμόρφωσης του Μπάρι στον τρομοκράτη που οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες τώρα θεωρούν τον νούμερο ένα ύποπτο για τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ.
«Τζον»: Ποιος είναι ο Βρετανός τζιχαντιστής που αποκεφάλισε τον Φόλεϊ
SHARE