ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΝ Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

 

Σόιμπλε: Τα πράγματα έχουν χειροτερέψει για την Ελλάδα“Δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει λύση στη Ρίγα. Είναι σαφές ότι τα πράγματα έχουν χειροτέψει και είναι δύσκολα για την Ελλάδα” δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σε συνέντευξη Τύπου στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι έχει μάθει λίγα στις συνομιλίες με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αυτή την εβδομάδα και τον προέτρεψε να παρουσιάσει άμεσα μία λεπτομερή πρόταση για ένα πρόγραμμα διάσωσης. “Η δουλειά του υπουργό Οικονομικών είναι να εμβαθύνει την ανάλυση, να παρουσιάσει νούμερα, να αξιολογήσει τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, να κάνει ορισμένες υποθέσεις για το τί αποτέλεσμα θα φέρει σε όρους ανάπτυξης, σε όρους δημοσιονομικών εσόδων ή δαπανών και στη συνέχεια να προχωρήσει” .

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΙΜΠΛΕ

Μία έκθεση που θα ετοιμάσουν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας -Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- εν όψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα αναμένεται να αποτελέσει τη βάση, στην οποία οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης θα μπορέσουν να έχουν μία πιο εις βάθος συζήτηση, δήλωσε ο  Σόιμπλε.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι η ευθύνη παραμένει στην Ελλάδα να δεσμευθεί σε μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα τη διαρκή στήριξη, με βάση τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου για την επέκταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας κατά τέσσερις μήνες.

“Η συζήτηση δεν γίνεται καλύτερη με την επανάληψη. Η χρονοκαθυστέρηση σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα εκκρεμή κεφάλαια” ξεκαθάρισε.

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Κ.ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι έχει μάθει λίγα στις συνομιλίες με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αυτή την εβδομάδα και τον προέτρεψε να παρουσιάσει άμεσα μία λεπτομερή πρόταση για ένα πρόγραμμα διάσωσης.

“Δεν μάθαμε τίποτα επιπρόσθετο που δεν γνωρίζαμε ήδη” δήλωσε η κυρία Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου. “Αυτό που ελπίζουμε είναι όχι μόνο η επιτάχυνση, αλλά και η εμβάθυνση του έργου” είπε. “Δεν είναι θέμα ενός αγώνα μέχρι το τέλος, αλλά θέμα του να γίνει όλη η δουλεία που πρέπει”.

SHARE