ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Όχι σε νέες απαιτήσεις του ΔΝΤ – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει στροφή στη σοσιαλδημοκρατία

Αποτέλεσμα εικόνας για σκουρλέτης

Ο υπουργός Εσωτερικών Π.Σκουρλέτης, εν όψει της τρίτης αξιολόγησης και των απαιτήσεων που φέρεται να προβάλλει το ΔΝΤ τονίζει  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» ότι «νέες απαιτήσεις δεν πρέπει να γίνουν δεκτές. Εάν πάλι, δεν πιαστούν οι στόχοι που έχουμε ήδη συμφωνήσει, τότε θα πρέπει να συζητήσουμε για την ορθότητα του μείγματος πολιτικής που ακολουθούμε».

Προσθέτει δε ότι, από την στιγμή που «έχουμε κατορθώσει να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και κινούμαστε με αναπτυξιακούς ρυθμούς, αν υπάρξουν νέα μέτρα φοβάμαι ότι θα υπονομεύσουμε αυτό που έχουμε πετύχει».

Επισημαίνοντας ότι η έξοδος από το μνημόνιο θα είναι θετικό γεγονός, παραδέχεται, ταυτόχρονα, ότι «προφανώς θα υπάρχουν μορφές ελέγχου της οικονομίας ηπιότερες και λιγότερο παρεμβατικές», προσθέτοντας ότι στον βαθμό που η έξοδος θα συνδυαστεί με την καλύτερη πορεία της οικονομίας, διευρύνονται οι δυνατότητες διαπραγμάτευσης για το μέγεθος και τη διάρκεια των πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Όλα δείχνουν πως περνάμε από την περίοδο της αποεπένδυσης σε μια νέα περίοδο παραγωγικών επενδύσεων», αναφέρει ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας  την περίπτωση της Eldorado «εντελώς ιδιαίτερη».

“Το σύγχρονο επενδυτικό πλαίσιο στις ευρωπαϊκές οικονομίες διέπεται από νόμους και κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η Eldorado, θέλοντας να επιβάλλει τους όρους της «δεν διστάζει να κάνει πολιτικό παιχνίδι, ίσως έτσι να την είχαν μάθει οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Τέλος, χαρακτηρίζει ως «λάθος συμπέρασμα» και ως «μη ισχύουσα» την λεγόμενη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την σοσιαλδημοκρατία, επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει και απευθύνεται από το έδαφος της σύγχρονης δημοκρατικής Αριστεράς, χτίζοντας βέβαια τις συμμαχίες του με όμορους πολιτικούς χώρους υπό όρους και προϋποθέσεις».

 

SHARE