ΣΚΟΛΑΡΙ: Σοκαρισμένος μετά το 7-1 – “Η χειρότερη μέρα της ζωής μου” – Τι είπε για Νεϋμάρ

scolari_2968743b

Ως τη χειρότερη ημέρα της ζωής του χαρακτήρισε ο Φελίπε Σκολάρι τη συντριβή της Βραζιλίας με 7-1 από τη Γερμανία.

«Θα με θυμούνται σαν τον προπονητή που έχασε με 7-1 αλλά γνώριζα το ρίσκο όταν ανέλαβα τη δουλειά» συμπλήρωσε. Επιχειρώντας παράλληλα να ανυψώσει το ηθικό των παιχτών του έστειλε το μήνυμα ότι «η ζωή συνεχίζεται και αυτό είναι που θα κάνω».

«Το μήνυμά μου στους Βραζιλιάνους είναι ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε και ό,τι πιστεύαμε ότι ήταν το καλύτερο. Χάσαμε από μια μεγάλη ομάδα με μεγάλες ικανότητες που χρειάστηκε μόλις έξι λεπτά για να αλλάξει το παιχνίδι με έναν εξωφρενικό τρόπο» συνέχισε ο Φιλιππάο στη συνέντευξή τύπου μετά το παιχνίδι.

Ζήτησε, επίσης, τη συγχώρεση των οπαδών της σελεσάο «για το λάθος αυτό». «Ζητάμε συγγνώμη που δεν προκριθήκαμε στον τελικό και θα τιμήσουμε την ομάδα στον αγώνα για την τρίτη θέση στην Μπραζίλια, το Σάββατο». «Ζητάμε τη συγχώρεσή σας» συνέχισε ο Σκολάρι.

Παράλληλα ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για ό,τι συνέβη. «Το καταστροφικό αποτέλεσμα μπορεί να μοιραστεί με όλη την ομάδα, γιατί αυτό θα πουν οι παίχτες, αλλά εγώ είμαι αυτός που επέλεξε την τακτική, την αρχική 11αδα, και άρα ο υπεύθυνος για το αποτέλεσμα είμαι εγώ» ανέφερε χαρακτηριστικά χωρίς όμως να αποκαλύψει τίποτα για το μέλλον του στον πάγκο της Σελεσάο.

Ερωτηθείς για το ρόλο που μπορεί να έπαιξε η απουσία του Νεϊμάρ ο προπονητής της Βραζιλίας ήταν κατηγορηματικός: Όχι, όχι, όχι δεν έπαιξε κανένα ρόλο. Ας μην ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες στην απουσία του Νεϊμάρ ή στα έντονα συναισθήματα κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

«Δεν πιστεύω ότι θα ήταν διαφορετικά αν ο Νεϊμάρ ήταν παρών. Είναι επιθετικός. Η Γερμανία πιθανότατα θα είχε κάνει τα ίδια ακόμα και αν ήταν στο γήπεδο. Δεν θα ήξερε πώς να αμυνθεί απέναντι στις κινήσεις πριν το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο και το πέμπτο γκολ».

SHARE