ΣΚΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΟΪΜΠΛΕ: “Δεν αποκλείω ελληνική χρεοκοπία” – Αιχμές κατά Γιούνκερ

schaeubleΣτη σκληρή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα εμμένει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών στην Ελλάδα.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων της Wall Street Journal και της γαλλικής Les Echos, αν θα μπορούσε σήμερα να επαναλάβει τη διαβεβαίωση του 2012 ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, είπε: «θα έπρεπε να σκεφτώ πάρα πολύ σοβαρά για να επαναλάβω την ίδια δήλωση».

Ο Γερμανίς υπουργός δεν έδειξε διάθεση να συμβιβαστεί στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη, ώστε να ξεκλειδώσει η τελευταία δόση του παλαιού προγράμματος.

Αιχμηρός εμφανίστηκε και σε σχέση με το ρόλο της Κομισιόν του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ελληνική υπόθεση: «Αρκετοί μιλούν για πράγματα που, είτε δεν καταλαβαίνουν είτε δεν έχουν ευθύνη. Η Κομισιόν παίχει το ρόλο της ως μέρος των τριών θεσμών. Αλλά δρα εντός των ορίων της αρμοδιότητάς της.»

Έσπευσε, πάντως, να σημειώσει: «Οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας και θεσμών ήταν ανέκαθεν σκληρές, αλλά πάντοτε είχαν επιτυχία. Δεν έχω καμία πρόθεση να ανακατευτώ στο θέμα.»

SHARE