ΣΔΟΕ: Ρεκόρ φοροαποφυγής σε τουριστικούς προορισμούς

http://www.dete.gr/showarticleimage2.php?image=images/img439x286/20130713_352730.jpg&width=360&height=240«Αγνωστη» πράξη συνεχίζει να αποτελεί για πολλούς επαγγελματίες η παροχή αποδείξεων στους πελάτες, όπως για πολλοστή φορά αναφέρουν στοιχεία από το ΣΔΟΕ.

Το ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό παραβατικότητας παρατηρείται σε τουριστικούς προορισμούς.

Συγκεκριμένα, από τους 1.088 μέχρι στιγμής καλοκαιρινούς ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης, κατοικιών και ξενοδοχείων, προέκυψαν 2.473 παραβάσεις σε 538 επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο των ελέγχων πολυτελών καταλυμάτων σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο και Παξούς, διαπιστώθηκε ότι ενοικιαζόμενες κατοικίες δεν δηλώνονταν, πολυτελείς κατοικίες δηλώνονταν ως μικρές αγροικίες ενώ εντοπίστηκε ταξιδιωτικό γραφείο το οποίο νοίκιαζε βίλες μέσω διαδικτύου χωρίς να το δηλώνει στην εφορία.

Επίσης κατασχέθηκε από το ΣΔΟΕ Κρήτης ιδιοκτησιακό σκάφος 27 μέτρων από γιατρό, καθώς δεν είχαν καταβληθεί οι δασμο-φορολογικές υποχρεώσεις.

Μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός τόνισε αυτή η παραβατικότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι με τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 13%, δεν υπάρχει κανένας λόγος οι επαγγελματίες της εστίασης να μην κόβουν αποδείξεις.

SHARE