Παρέμβαση Σαμαρά για τους πλειστηριασμούς – Αναλαμβάνει προσωπικά το θέμα

[UPD] Παρέμβαση για το θέμα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών ακινήτων έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα,  θέλω να το δω προσωπικά και σε βάθος. Δεν μπορεί να συζητηθεί επί του παρόντος», είπε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς του κατά τη διάρκεια της σημερινής κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας προσωπικά το θέμα.

Σαμαράς σε υπουργούς: Τρέξτε τις μεταρρυθμίσεις – Να κλείσουν οι εκκρεμότητες πριν έρθει η τρόικα

Να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην κάλυψη των προαπαιτούμενων για την επόμενη δόση ζήτησε από τους υπουργούς της κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς κατά την σύσκεψη στον Μέγαρο Μαξίμου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκκρεμότητες πριν από την άφιξη των εκπροσώπων των δανειστών, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Στη σύσκεψη δεν παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι συζητήσαμε τις εκκρεμότητες όλων των υπουργείων ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Αναφορικά με το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης, είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων και ότι «θα είμαστε όλοι όπως πρέπει». Κάθε υπουργός, πρόσθεσε, παρουσίασε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο υπουργείο του, τις δράσεις που έχει κάνει καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσής τους.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, με τη συμμετοχή 11 υπουργών, έχει συγκαλέσει για σήμερα Τρίτη στις 10:00 το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει του νέου ελέγχου της τρόικας που θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 21 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός θέλει να προλάβει φαινόμενα καθυστερήσεων ή ολιγωρίας σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει κι έχει ήδη ζητήσει ειδικά στο κρίσιμο θέμα των μετακινήσεων των δημοσίων υπαλλήλων οι κατάλογοι από τα υπουργεία να βρίσκονται στα χέρια του αρμόδιου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι το τέλος του μήνα.
Έως την Παρασκευή 23 Αυγούστου ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκης θα πρέπει να έχει λάβει από τα υπόλοιπα υπουργεία συγκεκριμένα στοιχεία, με τις θέσεις και τις υπηρεσίες που θα καταργηθούν, προκειμένου στη συνέχεια να οριστικοποιηθούν και οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Στο μεταξύ, το Μαξίμου, με δεδομένες τις πιέσεις της τρόικας για την άρση της αναστολής της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αναζητά τρόπους να μην προκληθεί κρίση και ρήγματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ήδη 12 βουλευτές της κυβέρνησης (7 από τη ΝΔ και 5 από το ΠΑΣΟΚ) έχουν διαμηνύσει πως τάσσονται κατά του μέτρου αυτού, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν πρόκειται να το υπερψηφίσουν.
Σημειώνεται πως το αργότερο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να έχει καταλήξει στις τελικές ρυθμίσεις όσον αφορά το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Στη σύσκεψη θα μετέχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Μανιάτης, Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και εκπρόσωπος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμύνης.
SHARE