ΣΑΜΑΡΑΣ – Σαγκάη: Αγοράστε ακίνητα πάνω από 250.000 ευρώ και θα έχετε βίζα 5ετους παραμονής στην Ελλάδα

Νέο κάλεσμα στους κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας απηύθυνε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο ελληνο-κινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ στη Σανγκάη, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα στην Ελλάδα είναι εξασφαλισμένη.

«Όσοι επένδυαν στην αποτυχία της Ελλάδας απογοητεύτηκαν. Μαχόμαστε και κερδίζουμε την μάχη, δεν υπάρχει άλλη λύση για εμάς. Η Ελλάδα γράφει το δικό της success story, το grexit είναι νεκρό», επανέλαβε ο κ. Σαμαράς.

Παρέπεμψε μάλιστα στις «θετικές εκθέσεις της Ε.Ε. για την ελληνική οικονομία», οι οποίες, όπως είπε, πιστοποιούν ότι υπάρχει σταθερό έδαφος για ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

«Το τραπεζικό σύστημα θα ανακεφαλαιοποιηθεί. Προχωρούμε τις δομικές αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις, ένας νέος νόμος περί επενδύσεων δημιουργεί one shop stop και ευνοεί την έναρξη νέων επιχειρήσεων και την επιχειρηματική δραστηριότητα», πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης ότι στους Κινέζους που θα επενδύσουν πάνω από 250.000 ευρώ σε ακίνητα θα δίνεται βίζα πενταετούς παραμονής στη χώρα, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

«Η ελληνική οικονομία γίνεται εξωστρεφής και σχεδιάζουμε στρατηγική εξαγωγών. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα 28 μεγάλων αποκρατικοποιήσεων. Αλλάζουμε την Ελλάδα και τη βάζουμε στον διεθνή χάρτη των ελκυστικών προορισμών για επενδύσεις.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στη θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε., που μπορεί να την καταστήσει πύλη για τη διοχέτευση των κινεζικών προϊόντων. «Ο κόσμος μας αλλάζει, η Κίνα εξάγει σε όλο τον κόσμο, η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε.. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη για την προώθηση των κινεζικών προιόντων στην Ευρώπη», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα αναπτύσσεται και στην Κίνα. Σημείωσε δε ότι μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Κίνας αναπτύσσονται περισσότερα πεδία επιχειρηματικότητας.

Ο Πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο και ότι περισσότερα από 100 ελληνικά πλοία χτίζονται τώρα στα ναυπηγεία της Κίνας.

Κάλεσε παράλληλα τους Κινέζους να επισκεφθούν τη χώρα μας, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι ελκυστικός προορισμός.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε για την υποδοχή και τη φιλοξενία του από τις κινεζικές αρχές.

«Η Σανγκάη είναι από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και μητρόπολη της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας. Με την επίσκεψή μου ήλθα κοντά στην κινέζικη κουλτούρα και πολιτισμό που θυμίζει τη συνεισφορά της χώρας στον παγκόσμιο πολιτισμό. Οι Έλληνες σεβόμαστε και νιώθουμε κοντά στον πολιτισμό της Κίνας. Σωκράτης και Κομφούκιος έζησαν περίπου την ίδια εποχή. Ο Κομφούκιος δίδαξε τον δρόμο της Σοφίας ο Σωκράτης της Αρετής. Εμείς να φτιάξουμε τον δικό μας δρόμο, της συνεργασίας. Η Ελλάδα και η Κίνα είναι έτοιμες να συνεργαστούν πιο στενά», κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

SHARE