ΣΑΜΑΡΑΣ: Η κυβέρνηση παραδέχεται όλα όσα ειρωνευόταν ως “succes story”!

αρχείο λήψης (2)

“Επιτέλους παραδέχονται την αλήθεια για την πρόοδο που έκανε η Ελλάδα τα προηγούμενα τρία χρόνια όταν στο εσωτερικό συνεχίζουν τα ψέμματα ενώ προς τα έξω άρχισαν να λένε την αλήθεια”, τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επικαλούμενος κείμενο «με τις παραδοχές αυτές της σημερινής κυβέρνησης» που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Στρατηγική Ευρώπη 2020 επισημαίνοντας ότι τη συγγνώμη δεν τη χρωστάνε μόνο στην προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά κυρίως στον Ελληνικό λαό.

Η νυν κυβέρνηση με το «Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του 2015» που κατέθεσε στην Ευρώπη τον περασμένο Απρίλιο, «αποδέχεται πλήρως τις επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης» παρατηρεί ο κύριος Σαμαράς και τονίζει ότι έως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται «όλα αυτά που ως τώρα αμφισβητούσε και ακόμα αμφισβητεί μέσα στην Ελλάδα».

«Μ’ άλλα λόγια σήμερα παραδέχονται πλήρως, όλα αυτά που ως τώρα ειρωνεύονταν ως “success story”! Αυτή την πρόοδο ανέκοψαν! Αυτό το πρόγραμμα προσπαθούν σήμερα να καταστρέψουν» προσθέτει ο Αντώνης Σαμαράς και καταλήγει: «Αυτό δεν τους εμποδίζει βέβαια, να συνεχίζουν να καταστρέφουν, ό,τι ήδη παραδέχονται πως ήταν σωστό. Μια κουβέντα μόνο: Τη συγγνώμη δεν τη χρωστάνε μόνο στην προηγούμενη κυβέρνηση. Τη χρωστάνε κυρίως στον Ελληνικό λαό»!

Ολόκληρη η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά: 
«Σήμερα μαθαίνουμε ολόκληρη την αλήθεια για την πρόοδο που έκανε η Ελλάδα τα προηγούμενα τρία χρόνια. Και μάλιστα τη μαθαίνουμε από την ίδια την κυβέρνηση Τσίπρα!
Η οποία με το «Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του 2015» που κατέθεσε στην Ευρώπη τον περασμένο Απρίλιο, αποδέχεται πλήρως τις επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης! Δηλαδή, όλα αυτά που ως τώρα αμφισβητούσε και ακόμα αμφισβητεί μέσα στην Ελλάδα…
Το κείμενο αυτό που συντάχθηκε από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με μια σειρά από Υπουργεία της κυβέρνησης, παραδέχεται μεταξύ άλλων:

Ότι «η πρόοδος που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζεται στα θεμελιώδη μακροοικονομικά μεγέθη και είναι αποτέλεσμα των σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που έγιναν.
Παραδέχονται, λοιπόν, ότι έγιναν σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Υποστηρίζουν επίσης, ότι «η δημοσιονομική θέση της χώρας βελτιώθηκε σημαντικά, αλλά τέθηκαν και οι βάσεις ώστε η πρόοδος στα μακροοικονομικά μεγέθη να μην είναι μόνο κυκλικού χαρακτήρα, αλλά να έχει και σημαντικό διαρθρωτικό υπόβαθρο».
Παραδέχονται, λοιπόν, και τα πλεονάσματα που επιτύχαμε και τη στέρεη βάση που δημιουργήθηκε για τα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Υποστηρίζουν ακόμα ότι: «το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε από το 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014».
Το πιο σημαντικό: υποστηρίζουν ότι «η στροφή προς ένα αναπτυξιακό υπόδειγμα με εξωστρέφεια, επιτυγχάνεται το 2013 και το 2014». Και ότι «Η διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα βελτιώθηκε».
Υποστηρίζουν ακόμα, επί λέξει: ότι «ο δείκτης «doing business» της Διεθνούς Τράπεζας αντικατοπτρίζει την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στους τομείς για έναρξη επιχειρήσεων, της καταγραφής περιουσίας και της υλοποίησης συμβολαίων, με αποτέλεσμα τη συνολική βελτίωση στην κατάταξη της χώρας».

Μ’ άλλα λόγια σήμερα παραδέχονται πλήρως, όλα αυτά που ως τώρα ειρωνεύονταν ως “success story”!

Αυτή την πρόοδο ανέκοψαν!
Αυτό το πρόγραμμα προσπαθούν σήμερα να καταστρέψουν!
Το κείμενο με τις παραδοχές αυτές της σημερινής κυβέρνησης έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Στρατηγική Ευρώπη 2020.
Μέσα στη χώρα, συνεχίζουν τα ψέματα.
Προς τα έξω, όμως, άρχισαν να λένε την αλήθεια.
Αυτό δεν τους εμποδίζει βέβαια, να συνεχίζουν να καταστρέφουν, ό,τι ήδη παραδέχονται πως ήταν σωστό.

Μια κουβέντα μόνο: Τη συγγνώμη δεν τη χρωστάνε μόνο στην προηγούμενη κυβέρνηση. Τη χρωστάνε κυρίως στον Ελληνικό λαό»!

SHARE