Ρ. Μέρντοχ: Απέσυρε την πρόταση μαμούθ για εξαγορά της Time Warner

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ εγκαταλείπει το σχέδιο των 71 δισ. δολ. για την εξαγορά της Time Warner. Ο ίδιος εξήγησε ότι η αιφνιδιαστική του απόφαση οφείλεται αφενός στην αδυναμία της Time Warner «να μελετήσει μία προσφορά που ήταν ακαταμάχητη», αλλά και στην πτώση της μετοχής της Fox κατά 11%. 

Με το άκουσμα της ανακοίνωσης, η μετοχή της Fox εκτινάχθηκε κατά 8% ενώ η μετοχή της Time Warner καταγράφει ελεύθερη πτώση 12% στις συναλλαγές που γίνονται μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

«Η αντίδραση των αγορών από τότε που διατυπώθηκε η πρότασή μας αφενός υποτιμά την αξία της μετοχής μας, αφετέρου καθιστά τη συναλλαγή μη ελκυστική για τους μετόχους της Fox» δήλωσε ο κ. Μέρντοχ. Οι περισσότεροι αναλυτές περίμεναν ότι ο ισχυρός άνδρας των media θα επέστρεφε με βελτιωμένη προσφορά μετά την πρώτη απόρριψη. Πηγές προσκείμενες στους Financial Times όμως, αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει νέα βελτιωμένη προσφορά. «Τελειώσαμε» δήλωσε άτομο που έχει γνώση της κατάστασης.

Ο ίδιος ο κ. Μέρντοχ συζήτησε το θέμα τη Δευτέρα με τους δύο του γιους, τον Λάχλαν και τον Τζέιμς, τον εκτελεστικό διευθυντή Τσέις Κάρεϊ και τον οικονομικό διευθυντή Τζον Νάλεν. Την Τρίτη το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να αποσύρει την προσφορά. Επίσης ανακοινώθηκε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 6 δισ. δολ.

SHARE