Ρωσία: Συνεχίζονται τα λουκέτα στα McDonald’s – Έκλεισε το 5ο στη σειρά

Στην προσωρινή διακοπή λειτουργίας ενός ακόμη καταστήματος της McDonald΄s στη Ρωσία προχώρησαν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας, με το συγκεκριμένο στην περιοχή του Yekaterinburg να είναι το πέμπτο σε σειρά.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται εκπρόσωπο της McDonald΄s στη Ρωσία, το κλείσιμο του εστιατορίου εντάσσεται στο πλαίσιο των μαζικών έκτακτων επιθεωρήσεων που διενεργεί η Rospotrebnadzor, η αρμόδια ρωσική αρχή.
Υπενθυμίζεται πως η Rospotrebnadzor έχει προχωρήσει στην προσωρινή διακοπή λειτουργίας τεσσάρων ακόμη εστιατορίων της McDonald΄s στη Μόσχα και τη Σταυρούπολη στο πλαίσιο των σαρωτικών ελέγχων που πραγματοποιεί.

Σημειώνεται πως οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν αναφερθεί στον «πόλεμο» κυρώσεων που έχει ανοίξει ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν την εξουσία της προστασίας των καταναλωτών στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης, όπως όταν έκλεισαν ένα εργοστάσιο παραγωγής ζαχαρωδών που ανήκει στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Petro Poroshenko.

SHARE