Ρίο: Στην 26η θέση του πίνακα των μεταλλίων η Ελλάδα

ριο

Στην 26η θέση του πίνακα των μεταλλίων κατετάγη η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά τα 6 μετάλλια που κατέκτησε η ελληνική αποστολή.

Υπενθυμίζεται ότι κατέκτησαν ;eνα χρυσό και ένα χάλκινο η Άννα Κορακάκη, χρυσό ο Λευτέρη Πετρούνιας στους κρίκους, χρυσό η Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ, ασημένιο… ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 10.000 μέτρα ανοιχτή θάλασσα και, τέλος, χάλκινο το πλήρωμα των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή στα 470 της ιστιοπλοΐας.

Τα έξι μετάλλια αποτελούν την 5η καλύτερη συγκομιδή σε Ολυμπιακούς Αγώνες για την Ελλάδα, με πρώτη φυσικά αυτή της Αθήνας το 1896 (50 μετάλλια) και δεύτερη και πάλι στην πατρίδα μας το 2004 (16 μετάλλια).

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται για άλλη μία διοργάνωση οι Αμερικανοί, με 121 μετάλλια, 46 χρυσά, 37 ασημένια και 38 χάλκινα. Ακολυθεί η Μεγάλη Βρετανία με 27 χρυσά μετάλλια, στην τρίτη θέση με 26 οι Κινέζοι, ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Ρωσία (με τις γνωστές απουσίες) και στην πέμπτη η Γερμανία, με 19 και 17 χρυσά αντίστοιχα.

Δείτε αναλυτικά των πίνακα των μεταλλίων μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων:

(Φωτό: iefimerida)

SHARE