ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ: Αποζημίωση ζητούν και οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές

Την αποζημίωση των επαγγελματιών αυτοκινητιστών ζητά η ΟΦΑΕ, ο οποίος χαρακτηρίζει δυσθεώρητο το οικονομικό κόστος από το ρωσικό εμπάργκο. 

Ειδικότερα, η ΟΦΑΕ σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει πως αποζημιώσεις για τις ζημιές που θα προκληθούν από το Ρωσικό εμπάργκο, θα πρέπει να δοθούν και στους Έλληνες μεταφορείς, τα συμφέροντα των οποίων θίγονται άμεσα.

Η δυσμενής αυτή εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα στον κλάδο, που έρχεται να προστεθεί στην δραματική συρρίκνωση του μεταφορικού έργου λόγω της οικονομικής κρίσης και του αθέμιτου ανταγωνισμού, αναφέρει το σωματείο των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, συμπληρώνει παράλληλα. 

«Η ΟΦΑΕ σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θα προσπαθήσει από την πλευρά της να συνεισφέρει ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες από το ρωσικό εμπάργκο, για τους μεταφορείς που εκπροσωπεί.

Παρακολουθεί τις εξελίξεις, βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και ενημερώνει άμεσα τα μέλη της για τις τυχόν εξελίξεις.

Ο Πρόεδρος της ΟΦΑΕ θα συμμετάσχει σήμερα το απόγευμα σε ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ημαθίας στης Βέροια, όπου θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Περιφέρειας προκειμένου να εκτιμηθεί εκ νέου κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις αντιμετώπισης της κρίσης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την πλήρη αποζημίωση όσων παραγωγών θιγούν από το ρωσικό εμπάργκο.

SHARE