ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ – “ΑΝΑΣΑ” ΓΙΑ 100.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΕΚ

oek«Ανάσα» σε 97.343 δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, θα δώσει η νέα ευνοϊκή ρύθμιση των υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί εντός 10ημέρου. 

Σύμφωνα με το Έθνος, με την προωθούμενη διάταξη, οι δανειολήπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρατείνουν τα δάνειά τους χωρίς να χάσουν την επιδότηση επιτοκίου.

Για το διάστημα επιμήκυνσης –που μπορεί να φτάνει ακόμα και τα 10 χρόνια- θα υπάρχει συνεννόηση με την τράπεζα, όπου θα εξετάζεται το πώς θα καταστεί το δάνειο βιώσιμο.

Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε ρύθμιση του δανείου τους με τις τράπεζες χωρίς να χάσουν την επιδότηση του επιτοκίου. Εκτιμάται πως η μείωση στη μηνιαία καταβαλλόμενη τοκοχρεολυτική δόση θα κινηθεί μεσοσταθμικά στο 50% ανάλογα και σε ποιο έτος ζωής του δανείου βρίσκεται.

Τα δάνεια αυτά ήταν 15ετούς διάρκειας, χορηγούμενα από συμβεβλημένες με τον ΟΕΚ τράπεζες, με επιδότηση επιτοκίου από τον Οργανισμό για τα πρώτα 9 έτη. Τα τελευταία δάνεια αυτού του προγράμματος χορηγήθηκαν το 2011, καθώς στη συνέχεια ο Οργανισμός καταργήθηκε και κατέστη καθολικός διάδοχος ο ΟΑΕΔ.

SHARE