Π. Σκουρλέτης: Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα

Αποτέλεσμα εικόνας για σκουρλετηςΤην πεποίθηση ότι θα κλείσει η αξιολόγηση χωρίς νέα μέτρα, εξέφρασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Παράλληλα εκτίμησε ότι η χώρα θα μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης από το 2017 εφόσον επιτευχθεί η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ερωτηθείς από το «Πρακτορείο 104,9fm» για την κινητικότητα, ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε πως υπάρχει νέος νόμος και προβλέπει τον μηχανισμό στον οποίο αναφέρετε ο κ. Μητσοτάκης δηλαδή εκεί που πλεονάζει το προσωπικό να καλύψει τις ανάγκες άλλων υπηρεσιών. Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι :«όλοι συμφωνούμε επί της αρχής αλλά θα πρέπει όταν εφαρμοστεί ο νόμος να μην έχει στρεβλώσεις» τόνισε , σημειώνοντας πως θα πρέπει να υπάρχουν δικλείδες για τους μικρούς δήμους, για τους οποίους και ο ένας εργαζόμενος είναι σημαντικός.

Ο υπουργός Εσωτερικών πάντως είπε στο «Πρακτορείο 104,9fm» ως αξιολόγηση θα πρέπει να υπάρξει αλλά όχι εκείνη που εφάρμοσε ο Κυρ. Μητσοτάκης με απολύσεις , σχολικών φυλάκων κλπ, αλλά να υπάρξει αξιολόγηση που θα κατοχυρώνει και δεν θα μειώνει τις θέσεις εργασίας.

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στις προκλήσεις της Τουρκίας σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις από τη γείτονα δεν γίνονται τυχαία και συμπλήρωσε πως η Τουρκία περνάει μια εσωτερική κρίση έχει ανοίξει όλα τα μέτωπα και κάνει εξαγωγή κρίσης προς την Ελλάδα. Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υπερασπίζεται τις διεθνείς Συνθήκες και δεν υπάρχει στο τραπέζι ζήτημα για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε ότι η Τουρκία οδηγείται με αυτή τη στάση (του Ερντογάν) στην απομόνωση.

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί υποκλοπών , ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε :«Η ανταπόκριση εκ μέρους της κυβέρνησης ήταν σαφής, οποιαδήποτε τέτοια καταγγελία πρέπει να ερευνηθεί» και συμπλήρωσε ότι η χώρα μας έχει ταλαιπωρηθεί από τέτοιες ιστορίες, ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε ότι δεν είναι ανεκτό στη δημοκρατία να υπάρχει και η παραμικρή υπόνοια ότι παρακολουθούνται τηλεφωνικά κέντρα.

 

SHARE